 Jeg har gennem de sidste mange år co-writet med mange forskellige sangskrivere både danske og udenlandske. Jeg har bl.a været i House of Songs i Austin og på sangskriver retreat i Spanien (La Finca). Lige pt har jeg to aktive konstellationer, men er altid åben for nye samarbejder!’On The Flipside’ er titlen på en ny EP med de to sangerinder, sangskrivere og musikere Kirstine Birk & Helene Bak. En samling af fem smukke, nyskrevne sange, hvor udtrykket fremstår både intimt og dragende stort.

Der trækkes tråde til den fortællende songwriter genre, med produktioner, der dels er skåret helt ind til kernen, med Helene Baks skrøbelige og ærlige pianospil og dels er svøbt i drømmende synthesizers og strygere, båret frem af markante beats.

‘On The Flipside’ kredser om livet, som det ser ud, når man kommer lidt ind under overfladen. Sangene rummer både blød melankoli og ærlig styrke. Teksterne cirkler om de historier de stille eksistenser rummer, om at prøve at trænge igennem til en ven, om at være fastfrosset i månelyset og om hvordan dage, kan have mistet deres farve.

Begge artister er erfarne sangskrivere med to solo-udgivelser bag sig. Kirstine Birk debuterede med albummet ’On A Day Like This’ i 2006 og udgav 2013 ’Patience’. Helene Bak udgav debut albummet ’Oh So Quiet’ i 2015 og har netop udgivet EP’en ’Still There Is Me’.
De har hver især tidligere samarbejdet med kunstner-duoen ’apperaat’ om videoproduktioner. Apperaat har gennem hele indspilningsfasen fungeret som sparringspartnere og inspireret dem til at mødes i et nyt udtryk.

Ep’en er produceret af  David Elberling og Rasmus Glendorf, som også spiller diverse strengeinstrumenter, keyboards og trommer. Derudover bidrager Alexander Kraglund på violin og bratsch.GRAVERSEN/BAK

 Jeg mødte Søren Graversen på sangskriver retreat i Spanien og fra første tone var der hul igennem til et væld af sange. Vi har siden maj 2017 skrevet nyt materiale og har en udgivelse af en art i støbeskéen. Stay tuned!