Præst i Møllevangskirken Århus, Anni Louise Albæk:
“Helene Bak trio leverer toner, der bevæger sig i ind i sjælens sprækker og hjertets kroge. Helenes stemme formidler budskaber om livets følelser fra det sårbare, smertefulde over det glædelig og forventningsfulde. Helene Bak trio giver nærvær og nerve, når de fylder et rum med musik af højeste klasse.”

Præst i Stilling Kirke, Lisbeth Westring Kristensen:
“Helt tæt på livet med Helene Bak og hendes band var en bevægende time. Lyset i kirkerummet var blåt, men stemningen var alt andet end trist. Den var intens, ærlig og smuk, som en af deltagerne skrev bagefter.
Under kirkens hvælvinger blev musik, sang og ord om sorg, savn og hjemløs kærlighed til en opløftet stemning af ikke bare at høre sammen, men også at høre til sammen, og således gik man derfra og følte sig alt andet end hjemløs.”

Præst i Vilslev Kirke, Ole Witte Madsen:
”Tak for en smuk koncert og stærk musik. Smuk, fordi der blev taget nænsomt hånd om mange følelser; stærk, fordi der er rumklang i musikken og dybde i teksterne. Der var så meget at tage med sig hjem.”Helt tæt på livet

- En aften hvor vi går tæt på de store og små historier og mest af alt helt tæt på de historier vi glemmer, vi skal snakke om.

I slutningen af august 2020 udgav Helene Bak albummet “Under One Roof”. Et album der tog hendes publikum med ind helt tæt på livet. Albummet blev taget rigtig godt imod og sangenes historier skabte røre og omtale bl.a. i magasiner som Alt For Damerne og Femina. Sange hvis historier, ligesom kirken, rummer store følelser, som vi alle sammen kan relatere til.

“Jeg skriver sange om livet – På godt og ondt. Ærlige og nærværende sange som inviterer til fordybelse og refleksion. Sange der kan sætte tanker i gang.
Jeg synes det er vigtigt at sætte mig selv lidt på spil og turde tale og synge om alt fra lette hverdagsting til tungere og tabubelagte emner, som igennem musikken bliver mere tilgængelige.”

Helene Bak er en modig kvinde, en stærk mor og en fremragende sangskriver, der står klar med en kuffert fuld af sange, der har vendt op og ned på hendes liv. Et album fuld af nerve og levet liv. Sange af den slags der sætter sig og bliver siddende. Sange der er skrevet ud af længsel og sorg men mest af alt håb, mod og kærlighed til livet.

Fra jazzsangerinde til historiefortæller

I 2015 brød Helene Bak igennem lydmuren med sit mere jazzede debutalbum Oh So Quiet. Flere sange fik spilletid på bl.a. P5, og anmelderne gav albummet mange fine ord med på vejen.
På Helene Baks seneste Album “Under One Roof”, har hun taget det bedste fra jazzens verden og bragt det med ind i singer-/ songwritertraditionens meget historiebårne sangskrivning. Mens blikket ser fremad, dykker sangene ned i minderne.